BK CityBowling

 1.kolo Bowling Tour                          

Dňa 25.9.2013 začal III. ročník Bowling Tour mesta Poprad 2013/2014 prvým kolom. Hralo sa na súťažnom mazaní pre 1.kolo Extraligy.  V propozíciach turnaja došlo k niektorým zmenám. Hráči boli rozdelený do dvoch skupín skupina A registrovaný hráči a skupina B neregistrovaný hráči. Týmto krokom chce usporiadateľ zvýšiť záujem o turnaj viacerých hráčov, ktorí váhali sa pustiť do súperenia s registrovanými hráčmi. Ďalšia zmena je že kvalifikácia sa hrá na 8 hier, čím si všetci hráči zahrajú o dve hry viac a z kvalifikácie sa priamo postupuje do finále skupina A 6 hráčov a skupina B 4 hráči. Finále sa hrá systémom Rool Off v obidvoch skupinách. Na záver sa vyhodnocujú najlepší traja skupiny A aj skupiny B. Zároveň sa vyhodnocuje najvyšší náhod zo všetkých hráčov turnaja. Turnaj sa odohral v jednej runde a zúčastnilo sa 18 hráčov. V skupine sa najviac darilo Jurínyimu Ľudovítovi, ktorý vyhral základnú časť a čakal na svojho finálového súpera. Vo finálovej hre neodolal náporu Lendáckeho Igora hráča, ktorý skončil v kvalifikácii tretí a nakoniec sa stal celkovým víťazom s priemerom 189,30 na druhom mieste skončil Jurínyi Ľudovít  s priemerom 193,44 a na treťom mieste skončil Petras Ján s priemerom  190,0.

 V skupine B zahral v kvalifikácii najlepšie Dubaj Juraj , ktorý vo finále odolal náporu súpera a stal sa celkovým víťazom skupiny B s priemerom 167,56, na druhom mieste skončil Kožik Ľubomír s priemerom 167,40 a na treťom mieste sa umiestnil hráč nemeckej národnosti Kessler Volker s priemerom 164,67.

Najvyšší náhod dosiahol junior Krul Patrik, ktorý v štvrtej hre hodil pekných 234 bodov.

Zmenu hracieho systému privítali hlavne neregistrovaný hráč, ktorí takto majú väčšiu šancu dostať sa do povedomia v bowlingovom živote. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme. Zároveň vás pozývame na druhé kolo turnaja, ktoré sa odohrá 9.10.2013 o 17.00 hodine. ( Igor )

 

 

                      Výsledky 1.kolo                 Body celkove                 Fotogaléria