Nedeľa 23.6.2013 druhý deň                                                                                                                        

Prvým hracím dňom sa rozbehol bowlingový maratón na ESBC 2013 v Mníchove. Účastníci šampionátu sa zapojili do dvoch súťaží v kategórii mužov – jednotlivci a trojčlenné družstvá a v kategórii žien do súťaže jednotlivcov. Predstavili sa už aj zástupcovia slovenského seniorského bowlingu. Výborný vstup zaznamenal náš najúspešnejší seniorský reprezentant Ján Debnár, dosiahol priemer 203,83 a vo svojej vekovej kategórii B je na priebežnom treťom mieste. Dnes sa môže poradie samozrejme ešte zmeniť, keďže súťaž jednotlivcov ešte pokračuje, ale jeho výsledok je veľmi dobrým vstupom do All Events. Vo vekovej kategórii A odohral šesticu hier Štefan Trembecký s priemerom 182,17, v „béčku“  Rudolf Zoričák“ s priemerom 189,83Igor Lendácky s priemerom 173,00.  Nočný bowling je dosť náročný, najvyšší výsledok zatiaľ dosiahol John Aarre (NOR) priemer 222,50 v trojčlenných družstvách. Práve v tejto súťaži odohralo svoje hry už 99 tímov, našich hráčov to čaká v utorok o 12,30.
V pondelok bude harmonogram obdobný nedeľňajšiemu.
U mužov sa bude hrať súťaž jednotlivcov a trojčlenných družstiev, u žien jednotlivci a úvodné hry v súťaži dvojíc. Naši reprezentanti nastúpia nasledovne: o 9:00 Milan Čepregi a Ondrej Šeben začnú na dráhach 11/12 (po troch odohraných hrách sa presunú o päť dráh doprava) a Peter Martinkovič s Viktorom Špindorom začnú na dráhach 19/20. Večer o 21:30 sa zapoja do súťaže jednotlivcov Ludovít Jurínyi a Pavol Kečkéš, ktorí začnú na dráhach 15/16, Vincent Takács a František Trnka na 25/26 a Jozef Viskupič a Pavol Magula na dráhach 43/44.
Pravidlá a predpisy platné pre šampionáty od minulého roku určujú, že po odohraní šiestich hier v jednotlivých súťažiach jednotlivcov a dvojíc sú oceňovaní štartujúci na prvých troch pozíciách vo všetkých troch vekových kategóriách. V súťaži trojčlenných družstiev iba v kategórii mužov a žien, kde môžu hrať aj vekovo zmiešané družstvá.  Navyše hráči si prenášajú všetky dosiahnuté výsledky do celkového hodnotenia All Events. Prvých šesť hráčov vo všetkých vekových kategóriách a takisto v kategórii mužov a žien odohrajú finálové hry v Masters systémom Round Robin, pričom prvá trojica súťažiacich v záverečnom finálovom súboji je takisto medailovo oceňovaná, ale to až v piatok. (lukáš)

                                      

                                                 Výsledky